Yeteneklerinizi Değerlendirebileceğiniz Siteler

 Bizi birbirimizden ayıran belki de en önemli şeylerden birisi de yeteneklerimizdir değil mi? Sahip olduğumuz yetenekler, hem hepimizi tek tek değerli kılıyor ve hem de bu sayede birbirimizin eksiklerini karşılayabilmemize, ihtiyaçlarını giderebilmemize yardımcı oluyor. Mesleklerimiz ile de yeteneklerimizi değerlendirerek, insanların ihtiyaçlarını karşılıyor ve bu sayede geçimimizi sağlayabiliyoruz. Ancak, ne yazık ki günümüzde meslek seçimlerini, yetenekleri doğrultusunda yapan kişilerin sayısı çok az diyebiliriz. İşte tam da burada İnternet devreye girerek, yardımcımız oluyor. İsterseniz gelin fazla uzatmadan, yeteneklerimizi değerlendirerek para kazanabileceğimiz siteler nelermiş, çalışma sistemleri nasılmış beraber inceleyelim.
 Sadece On

Metin yazarlığından grafik tasarıma, online pazarlamadan müzik & ses'e kadar birçok yeteneğinizi değerlendirebilmeniz için sizlere imkan sunan bir site. Sitenin çalışma sistemi şu şekilde işliyor: Sitede yetenek oluşturabilmeniz için yapmanız gereken, "Satışa Başla" bölümüne tıklamak ve bu bölümdeki zorunlu alanları doldurmak. Daha sonra eğer yeteneğiniz incelemelerde uygun görülüp onay alırsa, sitede yayınlanabiliyor ve bu sayede yeteneğinize ihtiyacı olan biri de görüp satın alabiliyor. Bu sayede elde ettiğiniz kazançlar hesabınıza aktarılıyor.

 Uzman Kirala

Türkiye' de kendi alanında işini başarıyla gerçekleştiren ender sitelerden biri de Uzman Kirala. Sitede çok fazla sayıda kayıtlı uzman üye ve işveren bulunuyor. Yani bu demek oluyor ki, hem uzman olduğunuz alanda en iyi işi bulabilmeniz kolaylaşıyor, hem de aradığınız yeteneği en kısa sürede bulabilme imkanına sahip oluyorsunuz. Uzman Kirala' nın çalışma şekli şu şekilde: Eğer amacınız yeteneklerinizi değerlendirerek para kazanmak ise siteye kayıt olduktan sonra, "Projelere Göz At" bölümünden uzman olduğunuz alanı seçmek. Daha sonra seçimlerinize göre filtrelenip, listelenen projeler arasından size en uygun olan birisine fiyat teklifi sunmak.

 Proje Kurdu

Yeteneklerinizi değerlendirerek para kazanabileceğiniz ve aynı zamanda güvenle tercih de edebileceğiniz bir başka site daha. Sitenin çalışma mantığı tıpkı yukarıdaki Uzman Kirala'da olduğu gibi diyebilirim. Eminim ki Proje Kurdu sitesinde, yetenekleri ile hayallerini gerçekleştirmiş yüzlerce, binlerce kişiden birsi de siz olabilirsiniz.

 Freelancer

Bu siteyi ilk kez duymuş olabilirsiniz, adından da anlaşılacağı gibi Freelancer yabancı bir site. Dünya'nın birçok yerinden insanlar bu siteyi kullanarak hem ihtiyacı olan yetenekleri bulabiliyorlar, hem de kendilerini iddialı, yetenekli buldukları alanlarda iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Eğer İngilizce ile aranız iyiyse, bu siteyi bi deneyin derim. Aynı zamanda Freelancer' ın dünyanın birçok yerinden insanları buluşturuyor olması da bu siteyi tercih etmeniz durumunda, size artı bir avantaj olarak dönüşebilir.


 Evet bu yazımda yeteneklerimizi, İnternet yardımı ile nasıl değerlendirebileceğimiz hakkında bilgiler vermeye çalıştım. Umarım işinize yarar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çalışabileceğiniz 12 Freelance Yazarlık Sitesi

Futbol Scout' u Olmak Mı İstiyorsun? Scouting İçin Önerebileceğim 4 Site

Freelance Çalışanlar Vergi Ödemek Zorunda Mı?